Engineering in Medicine and Biology Society

Engineering in Medicine and Biology Society (EMBS), fen bilimlerini temel alarak mühendislik uygulamalarından faydalanmayı amaçlayan ve gücünü IEEE’den alan en büyük biyomedikal topluluğudur. Dünyanın 97 ayrı ülkesinde sektördeki profesyonel bilim insanları ve öğrencilerden oluşan 12.000 üyesiyle, günümüzde ve gelecekte sağlık alanında ve bilimsel çalışmalarda kullanılacak teknolojinin geliştirilmesinde etkin rol almaktadır. Bunun yanı sıra, ülkemizde faaliyet gösteren 27 üniversitedeki aktif öğrenci kollarıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Neler yapacağız?

IEEE EMBS komitesi olarak İYTE’de; Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Kimya, Fizik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Makina Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği gibi farklı disiplinlerdeki bölümlerini içine alan ortak projeler geliştirmeyi, teknik gezileri, bölümlere özgü eğitimleri ve interaktif seminerleri düzenlemeyi ve hatta gerek yurtiçi gerek yurtdışındaki konferanslara katılım sağlamayı amaçlıyoruz. Okulumuzdaki potansiyel bilgi birikimini; öğrencilerin alanlarındaki gelişimine katkı sağlayacak şekilde kullanmayı dolayısıyla bu gücü açığa çıkarmayı planlıyoruz.

IEEE EMBS ile siz neler yapabilirsiniz?

Komitemize aktif katılım sağlayarak siz de EMBS’in geniş profesyonel ağına erişip akademik hayatınızda yeni kapılar açabilir, farklı alanlardan yeni insanlarla tanışıp çeşitli projelerde yer alabilir, dünya çapında konferansları takip edebilir ve en önemlisi ekip ruhunu hissederek, düzenleyeceğimiz organizasyonların bir parçası olup ailemize dâhil olabilirsiniz. IYTE olarak farklı bilim alanlarında çığır açacak islere imza atabilir, birlikte hareket ederek gücümüze güç katabiliriz.

İletişim için;

Engineering in Medicine and Biology Society Eşbaşkanı Ayşe Seray Güzel ( ayseguzel@std.iyte.edu.tr )
Engineering in Medicine and Biology Society Eşbaşkanı Sevgi Sarıca ( sevgisarica@std.iyte.edu.tr )