Kardeş Kollarımız GTÜ IEEE ve Balıkesir IEEE ile Düzenlediğimiz Liderlik ve Motivasyon Kampımız

14-15 Mart 2015 tarihinde IEEE Türkiye Kardeş Kollar Projesi kasamında belirlenen kardeş kollarımız, Gebze Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu ve Balıkesir Üniversitesi IEEE Öğrenci kolu ile bir araya gelerek, Balıkesir Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı 2 günlük Liderlik ve Motivasyon kampını gerçekleştirdik.

Yaptığımız bu etkinliğin amacı Kardeş Kollarımız ile birlikte kişisel gelişim, tecrübe aktarımı ve adaptasyon çalışmaları yaparak, sene içerisindeki motivasyonu yükseltecek ve topluluk içi dinamikleri sağlamlaştıracak eğitimleri eğlenceli bir şekilde tamamlamaktı.

Etkinliğin ilk günü üç üniversiteden gelen temsilciler kampın yapılacağı otele giriş yapıp, birbirleri ile kısa süre görüşme fırsatı buldu. Tanışma faslını kolaylaştıracak hoş minik etkinliklerle samimi atmosfer oluşturulup; hemen ardından bilgi alışverişini, tecrübe aktarımını ve takım çalışmasını iyileştirmeyi amaçlayan bir etkinlik gerçekleştirdik.

Bu etkinlik 6 şar kişilik 6 yarışmacı grubundan ve 6 adet jüriden oluştu. 6 şar kişilik grupların her birinde her okuldan iki kişi bulunmaktaydı. Birbirleriyle yeni tanışan grup üyeleri kendilerine verilen sürede grup çalışmasını, bilgi alışverişinde bulunarak en iyi şekilde yapmayı amaçlamıştır. Oluşturulan bu ekiplerden beklenen tam gün boyunca sıkı bir şekilde çalışarak gün sonunda ortaya beraber gerçekleştirmeyi hayal ettikleri etkinliği çıkarmaktır.

Ortaya çıkarılacak olan bu etkinliklerin konsepti tamamen katılımcılara bırakılmış ve katılımcılar her konuda serbest bırakılmışlardır. Katılımcılardan beklenti ise yarışmak için kullanacakları masa üzerindeki boya, kâğıt, karton, afiş, yaka kartı, cetvel, yapıştırıcı gibi araç gereçleri verimli bir şekilde kullanmalarıdır. Katılımcılardan bunları kullanarak; kendi etkinliklerinin afişini, yaka kartını, temasını, gerekli dosyaları çıkarmaları beklenmiştir.

Bütün bu çalışmalar yapılırken jüri üyeleri ekipleri incelemiş, profesyonelce gözlem yapmışlardır. Bu ekipler gün sonunda; kriz çözümü, sponsorluk görüşmeleri, proje sunumları, malzeme ve ekip çalışması gibi bir etkinlikte olması gereken en önemli kriterler ile değerlendirildi.

Proje için oluşan ciddi havayı yumuşatmak için ITKK oyunları da oynamayı ihmal etmedik 🙂 Kişisel gelişimi arttırmak amacıyla oynanan bu oyunlar, katılımcıların birbirleriyle tanışıp daha samimi olmalarını sağlamakta. Eğlenirken öğreten bu oyunlar deşarj olmak için de iyi fırsatlardı.

Birinci günün sonunda Balıkesir Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Taşkıran’ın çaldığı bağlama eşliğinde canlı müzik yapılarak eğlenilerek, günün yorgunluğunu attık.

Kampın ikinci günü ise eski ekip üyeleri değiştirilerek yeni gruplar oluşturuldu. Bu gruplar IEEE’de Örnek Öğrenci Kolu nasıl olmalıdır? başlığı altında topluluğunun bir sene boyunca tüm yapılması gereken etkinliklerinin takvimini hazırlamıştır. Her grup kardeş kolunu belirlemiş ve EBT gibi önemli etkinliklerin çakışmaması için ortak kararlar almışlardır. Hazırlanan akademik takvim günün sonunda diğer gruplar da dahil olmak üzere jüri karşısında grup üyeleri tarafından sunulmuştur. Jürinin değerlendirmesiyle örnek öğrenci kolu belirlenmiştir.

Günün sonunda hep beraber Burhaniye’nin İskele Sahilinde ufak bir gezinti yaparak hatıra amaçlı bol bol fotoğraf çekildik. Ardından otele dönüş yapılarak, akşam yemeklerimizi yedik ve gayet samimi ve gösterişli bir vedalaşmanın ardından tüm katılımcılar servislerine binerek okullarımızın yolunu tuttuk.

Kampımızın her detayını hazırlayan ve bize Jürilik eden Balıkesir IEEE’den Cemal Taşkıran ve Oğuz Ertan’a, GTÜ IEEE’den Erdem Eraydın ve Arif Akdağ’a, İYTE IEEE’den Tuğba Koç ve Elif İnci Gökgöz’e teşekkür ederiz. Son olarak bizleri Burhaniye’de mükemmel bir otelde ağırlayan tüm Balıkesir IEEE ekibine teşekkür ederiz 🙂

Tabi kampta yapılan capslerimizi de unutmamak gerek :

Kamptaki tüm fotoğraflara ulaşmak için ==> SET 1 / SET2

Yazarlar : Ayşenur Esmeray / Merve Yongacı / Regaip Bozkurt / Bahadır Kınalı